Utseende bedrar. Til og med moffa.


Kirkeklokke slår ett. Det er varmt, veldig varmt.

Få sjeler ses gående og alle tar den lengste veien omkring torget for å holde seg i skygge. Juli er høysesong og mamma må jobbe på strandhotellet som renholder og jeg er for liten for å være hjemme alene, så blir jeg parkert hos morfar i hele ettermiddag.

Gino, han vil ikke at jeg kalle ham morfar eller bestefar foran sine kompiser/kunder. Jeg gjør det bare når jeg er sint mot ham, og toppen har vært den gangen kalte jeg ham moffa da baren var nesten full, men det er en annen historie.

Gino er en rar type, frekke i ord, men jævla snill i handling.

Jeg skjønner ikke hvorfor hver gang han er snill mot meg oppfører han seg som en spion, som han gjør noen skikkelig ulovlig.

Baren er hans og mormoren sin, jeg skjønner ikke hvor ligger problemet, det ser ut som han vil ikke vise sine kompiser/kunder når han er en hyggelig fyr.

- "Jeg må passe på utseendet mitt."-

Han sier meg når jeg ber om litt forklaring. Jeg tåler dette og den teaterscenen som han setter i gang hvis han gir meg en gelato.

Når ingen ser på oss han slenger meg en av mine favoritter spangnola (råmelk med kirsebær). Jeg er veldig glad i den smaken den gir meg inntrykk til å være på en ekte gård. Aldri vært på en gård, jeg. Så forestiller jeg meg slik. Kuer som går rolig på beitemarka og jeg sitter på et treet og spiser kirsebær.

Jeg forestiller meg merkelige ting når jeg spiser gelato.

Som oftest noen peker på meg og roper til morfaren.

- "Den drittungen stjal en gelato."-

Gino ser på meg rett i øynene og ta en mental telling til 5 for gi meg tid til å komme inn i karakter.

Han roper noen banneord og fornærmelser som vanligvis tar min mors retning, og sender meg ut av baren. Kanskje for å ha begge to litt fred og unngå at noen annen skulle ta igjen saken til morfars domstol. Nå kommer den utfordrende delen av jobben min, jeg må absolutt ikke le, til å ikke avsløre den hemmelige pakten, å gå ut med en skikkelig walk of shame fjes.

65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle