
Best mat lages sjøl!
"Mormor Ida"
Tiden er inne for å kunne lage egen italiensk iskrem direkte hjem.
Jordbær sorbett en forfriskende smak elsket av små og voksne.
Våre sorbetter lages med minst 50% frukt, prosessen er veldig lett og krever ikke stor matlaging kunnskap eller dyre utstyr. Resultatet skal være veldig givende og smakelig. Til voksne: vi anbefaler en sommer "affogato" ei kule jordbær sorbett med ekstra dry prosecco.
Blåbær sorbett med ingefær er en veldig balansert sorbett som går fra myke, søte og lave toner til krydret, "pepperaktig" høye noter. Den er veldig interessant om kveldssommeren på terrassen. Den kan matches med akevitt.
I Italia slike sorbetter brukes som mellomrett. Under store måltider, hvor finnes ulike hovedretter (ofte av fisk og kjøtt til og med), mellom de to viktigste rettene pleier italienere å tilby en slik sorbett for å rengjøre ganen.
Det første kravet for å kunne kalles "Gelato" er at det må være fersk. Den må lages daglig. En ekte italiensk is, Gelato, særlig med vanilje smak laget fersk ligger på en helt annet nivå. Et nivå uten det vanlige, det uvanlige og det merkbar.
Hasselnøtt fra Piemonte er også kjent som det gullet av Piemonte. Vi bruke en hasselnøtt IGP som heter "Tonda Gentile trilobata" den snille rund med tre spisser (bokstavelig oversatt). Blant innsidere det heter prestens hatt, siden det minner formen til hatten.
Sjokolade må være mørk som natta, kaldt som en farvel og søt som kjærlighet. Det vi ble sagt fra en kar som har mye peiling om Gelato.
Klassisk sjokolade er ikke utelukkende en Gelato smak, den er en klem, den er en støtte skulder. Den er den eneste psykologen som kjenner og skjønner deg.
En must blant de italienske sorbetter. Jeg trodde at det var lett å lage en Sitron sorbett, men sånn er det over hodet ikke. Trenger masse kunnskap og jakten på perfeksjonen til å kunne servere en suverent sitron sorbett. Nå er det mulig også for dere å nyte og imponere alle med en sky av deilig surhet.
Når man tenker på den italienske sommeren kommer naturlig å tenke på Gelato. Når man forestiller seg en gelato, er som oftest en fristende pistasj smak. Med pistasj pesto du kan oppleve en 100% pistasjnøtter kvernet i en jevnlig, rå pesto som tilbringer en ekte smak av Middelhavet.
Når man tenker på den italienske sommeren kommer naturlig å tenke på Gelato. Når man forestiller seg en gelato, er som oftest en fristende pistasj smak. Med pistasj pesto du kan oppleve en 100% pistasjnøtter kvernet i en jevnlig, rå pesto som tilbringer en ekte smak av Middelhavet. Hele magien av pistasj smaken; laktose fri.!
Sjokolade sorbett er voksne orientert smak. En laktose fri smak som kan oppnå høy noter av smaken. Nå du kan gjerne spille med ulike mørk sjokolader. Mellom 64% og 78% man kan oppleve krydder, pepper eller vanilje ettersmak. Ha det gøy.